• Volledige handling
  • Natuurlijk MVO!
  • 24-uurs verwerking
  • Multi doorzoekbaar
  • State of the art beveiligd

Gemeente Den Haag en 2dA sluiten intentieverklaring

PERSBERICHT


Krachtenbundeling SW-werknemers gemeente Den Haag Haeghe Groep en digitaliseringexpertise 2dA


Gemeente Den Haag en 2dA sluiten intentieverklaring voor gezamenlijke marktbewerking

8 mei 2012 – Den Haag > Met het tekenen van de intentieverklaring voor samenwerkingsovereenkomst onderstrepen 2dA, specialist in het digitaliseren van (deels) analoge archieven en de gemeente Den Haag Haeghe Groep hun doelstelling om tot gezamenlijke marktbewerking van de Haagsche digitaliseringregio te komen. Hiermee heeft dit marktgebied een digitaliseringpartner die uitgebreide specialistische kennis en ervaring op het gebied van documentconversies en archieven combineert met de inzet van werknemers met een SW-indicatie.

 

Doelmarkt zijn opdrachtgevers als wetgevende-, uitvoerende- en controlerende overheid en andere organisaties met (kilo)meters dossieropslag, die hun analoge en deels digitale documenten snel en veilig naar extreem doorzoekbare digitale data willen omzetten, binnen het kader van het Sociaal Verantwoord Ondernemen (SVO).

De Haeghe Groep is - als dienst van de gemeente Den Haag - een commercieel opererend bedrijf, van waaruit 3.000 mensen met een arbeidshandicap dagelijks bij 2.000 opdrachtgevers worden ingezet.

Innovatiespecialist 2dA uit Nijmegen ontwikkelt, implementeert en draagt zorg voor de uitvoering van digitaliseringsprocessen waarin medewerkers op basis van hun kwaliteiten werken. Het bedrijf ziet de meerwaarde van de samenwerking daarmee niet alleen in de gunstige kwaliteitprijsverhouding, maar ook in de inzet van gemotiveerde medewerkers, waarvan talenten onnodig onbelicht blijven. Hoofd procesmanagement van 2dA: “Mensen met een arbeidshandicap hebben regelmatig een arbeidsachterstand die niet gebaseerd is op kennis en kunde. Wij zien juist de gemotiveerdheid, om in een uitdagende werkplek talenten te kunnen ontplooien of gewoon heel goed werk te leveren. Dat werkt!”

Terug naar overzicht »